Op 15 augustus kreeg ik op het online platform “Inthepicture” de vraag van casting-director Sien Josephine of ik niet graag wou deelnemen aan een leuke commercial voor “Keytrade Bank”.

Ze meldde mij in ditzelfde bericht dat ze een longlist met kandidaten had doorgestuurd naar de productie en de regisseur, die op hun beurt daaruit een shortlist voor casting hadden samengesteld… en ik was daar bij.

Ik heb toen de casting vastgelegd en blijkbaar viel mijn casting in de smaak want de productie en regisseur hadden mij uitgekozen voor 1 van de 4 belangrijkste rollen, nl als bankbediende. De 4 hoofdrollen waren: verkoper, bankbediende en een jong koppel als klant. Er waren ook ongeveer 10 figuranten.

Het doet echt enorm veel deugd dat ik uit een lange lijst kandidaten als één van de 4 beste/meest geschikte kandidaten werd uitgekozen.

Op 5 september organiseerden ze eerst een ‘fitting’ (=kostuumpas) en op 7 september stond ik een hele dag op de set op locatie in Vorst (Brussel).

De set bestond uit 3 settings: woonkamer, kantoor en achter het kantoor waar de bedienden zaten. De producent was “Adult-Image” uit Brussel. De regie was in handen van Raf Reyntjens.

Er werd door de PR-manager van “Keytrade Bank” geschat dat de commercial vanaf november 2017 ‘on air’ zal zijn.
UPDATE: de commercial gaat effectief ‘on air’ vanaf begin februari 2018.

Voor wie mij wil contacteren voor een commercial:

de buyout van deze commercial vervalt in 2020. Ze hebben mij als medegezicht van “Keytrade Bank” voor 3 jaar uitgekocht. Dit betekent dat ik tot 2020 geen enkele reclame mag maken voor een andere concurrerende bank.