GUMMARUSommegang gaat door op zondagen 27 sept en 4 okt 2015.

GENRE:
Straattheater

PLANNING:
Vrijdag 25 sept: kostuumpas in De Mol-Lier. En uiteraard dienen er retouches te gebeuren want niet alle kostuums passen echter onmiddellijk.
Zaterdagnamiddag 26 sept: locatierepetitie.
Zaterdagvond technische repetitie (licht-geluid (muziek & soundcheck)).
Zondagochtenden 27 sept en 4 okt: vroeg uit de veren. Om 8u30 al paraat staan voor kledij en schmink, hoewel we pas ‘s namiddags om 13u30 starten met spelen op locatie. Daar herhalen we, per theatergroep, het stuk om de 3 kwartier. Dit verspreid over verschillende locaties in de Lierse binnenstad.

Zondagavond spelen we het volledige stuk, alle scènes volledig aaneensluitend, tijdens het groot spektakel op het groot podium op de Grote Markt. Er wordt een massa volk verwacht, vermits het schitterend weer wordt voor een late septemberdag. De organisatie schat het aantal bezoekers op 30.000… Dit is een totale raming voor de ganse ommegang, die in het hele centrum plaatsvindt. Ik verwacht nu niet bepaald dat dit volledige aantal toeschouwers naar het spektakel zal komen kijken. Het is tenslotte een zondag en veel mensen moeten de volgende dag vroeg naar hun werk vertrekken.
Niettegenstaande zal er sowieso een hele massa volk komen kijken…

MIJN PERSONAGES:
Ik speel tijdens het stuk 3 rollen: de vorst Pepijn (3 scènes met tekst), lijkkistdrager (figuratie) en burger (1 kort zinnetje).

Het verslag van mijn ervaring kan je later op dit blog lezen.